in ,

300.000 pitkäaikaispysäköityä autoa! Mistä on kyse?

“Autot on pysäköity väliaikaisesti ja ne huolletaan säännöllisesti…”

Credit: BBC (ruudunkaappaus videosta)

USA:ssa on 37 valtavan kokoista pysäköintialuetta, joille on parkkeerattu lähes 300.000 autoa.

Pysäköidyt autot huolletaan säännöllisesti, jotta ne ovat valmiita ajoa varten. Kuulostaa erinomaiselta palvelulta, mutta mistä on kyse? Mikä idea on auton omistamisessa ja sen parkkeeraamisessa kuukausiksi tai jopa vuosiksi, etenkin kun niitä on satoja tuhansia? Onko kyse vihreästä vallankumouksesta vai mistä?

Vastaus on hieman mutkikkaampi ja syystä johtuen ympäristön kannalta synkempi. Kaikki pysäköidyt autot omistaa sama omistaja, kaikki autot ovat samaa merkkiä ja vieläpä saman kaltaisia malleja. Kyseessä ei ole omintakeinen tiettyyn automerkkiin sairaanloisesti kiintynyt keräilijä, eikä omistaja ole ostanut näitä autoja vapaaehtoisesti.

Credit: BBC (ruudunkaappaus videosta)

Kaikki nämä autot omistaa niiden valmistaja Volkswagen. Yhtiö joutui lupautumaan ostamaan takaisin satoja tuhansia autoja niiden omistajilta, myönnettyään tahallisesti kirtäneensä päästörajoutuksia vuodesta 2009 lähtien.

BBC:n mukaan VW konsernin täytyy ostaa takaisin tai korjata 85 prosenttia autoista, joita päästöskandaali koskee kesäkuuhun 2019 mennessä. Volkswagen on varautunut käyttämään jälkiensä korjaamiseen yli $25 miljardia dollaria. Rahat on varattu vaateisiin autojen omistajilta, jälleenmyyjiltä, lainsäätäjiltä ja osavaltioilta USA:ssa. VW on lupautunut ostamaan takaisin noin puoli miljoonaa autoa yksin USA:ssa.

On helppo kuvitella kuinka vaikeaa on löytää riittävästi tilaa 300.000 auton pysäköintiin. VW on löytänyt muutamia mielenkiintoisia paikkoja, jotka on muutettu parkkipaikoiksi, kuten jalkapallostadionin Detroidissa, paperitehtaan Minnesotassa ja hautausmaan Californiassa.

Mitä mieltä olet siitä, että valtava monikansallinen yhtiö tarkoituksellisesti pyrkii välttämään ja kiertämään päästörajoituksia ja säädöksiä? Ostaisitko VW auton jatkossa? Jätä painava mielipiteesi alle ja jaa tämä juttu!

Microsoft kieltää kiroilun Skypessä, emailssa ja Office dokumenteissa

Suurin Black Lives Matter liikkeen Facebook sivu jolla oli yli puoli miljoonaa tykkääjää paljaistui huijaukseksi. Takana keski-ikäinen valkoinen Australialainen mies.