in ,

Hautausmaaslummi Manilassa 6000 elävän ja miljoonan kuolleen koti

“Pidän täällä asumisesta, paikka on hiljainen ja asuminen on ilmaista…”

Credit: ezra_acayan / Instagram

Guardian lehden mukaan, Manilassa, Filippiineillä sijaitseva Novotasin hautausmaa on tuhansien ihmisten ja satojen perheiden koti. Novotas on Manilan vanhin ja suurin hautausmaam, jonne on haudattu miljoona ihmistä.

Kuolleiden lisäksi hautausmaalla asuu noin 6000 elävää. He asuvat hautojen päällä, jotka ovat matalia konttipinoja muistuttavia rakennelmia. Toiset hautausmaan asukkaista asuvat mausoleumeissa.

A post shared by Miguel Syjuco (@syjuco) on

Novotasin alueella ei ole minkäänlaista asuinalueelle tarkoitettua infrastruktuuria, kuten puhdasta juoksevaa vettä, viemäröintejä, puhumattakaan kouluista. Ihmetystä voi herättää, miksi hautausmaalla tarvittaisiin koulua? Vastaus on melko shokeeraava. Novotasin hautausmaalla asuu kaiken ikäisiä ihmisiä, pienistä lapsista vanhuksiin, myös paljon kouluikäisiä lapsia.

Asukkaat vetosivat pormestariin saadakseen alueelle koulun, pesutiloja sekä kirkon, mutta mitään ei ole toistaiseksi tapahtunut, vetoomus tehtiin vuonna 1996.

A post shared by Ezra Acayan (@ezra_acayan) on

Päivittäin pidetään 80 – 100 hautajaista. Ne tarjoavat osalle asukkaista työtä. Osa työskentelee sukulaisten palkkaamine hautojen hoitajina, osa muurareina ja kauppiaina ja osa kaivertaa hautakiviä, mutta suurin osa asukkaista on työttömiä.

A post shared by Robert Mano (@robertmano) on

Novotasin hautausmaaslummin asukkaat kärsivät terveysongelmista, koska elinolosuhteet ovat ala-arvoiset. Tämän lisäksi asukkaat joutuvat säännöllisesti poliisin laittomien tappoiskujen kohteiksi huumesodan nimissä. “…He ampuvat ja tappavat meitä hautausmaalla.” Kertoo 56-vuotias Bahacan, joka asuu poikansa haudan päälle kyhätyssä hökkelissä.

Outo oranssi lumi peitti laajoja alueita Venäjällä ja Itä-Euroopassa saaden maisemat muistuttamaan Marssia

Gangnam Style liikaa Pohjois Korealle mutta Red Velvet tyttöbändi & Trump OK