in ,

Nike julkisti “terroristi” naamion

…ja joutui vetämään sen nopeasti pois markkinoilta.

Sanomalehti Guardianin mukaan urheiluvaatevalmistaja, Nike julkisti kommandopipomaisen naamion ja joutui vetämään sen nopeasti pois myynnistä, johtuen tuomitsevasta reaktiosta sosiaalisessa mediassa.

Mitä ajatuksia ja mielikuvia Niken nettisivuilla olleet x MMW balaclava tuotekuvat herättävät?

Nike x MMW balaclava on “kommandopipo”, joka peittää kasvot kokonaan silmiä lukuunottamatta. Se jatkuu alas kaulaan ja rinnan yläosalle. Tuote on käyttökelpoinen asuste tietyissä olosuhteissa ja pitää varmasti lämpimänä, mihin se olikin tarkoitettu.

Valitettavasti tuotteen markkinoinnissa mentiin pahasti metsään, ainakin mitä nähin jengiläisiä ja terroristeja muistuttaviin tuotekuviin tulee. Huivista tuli PR-painajainen tunnetulle sporttibrändille.

Eivätkö tuotekuvat muitutakkin jenggiläisiä tai vielä pahempaa – terroristeja? Vähintääkin ne ovat stereotyyppi jengiväkivaltaan sekaantuneista nuorista.

Mitä ilmeisimmin Niken markkinointiosasto yritti kohdistaa mainonnan nuorisolle, jotka pitävät jengityylistä ja tietynlaisesta katu-uskottavuudesta.

Esimerkiksi White Yardie tuomitsi Niken jyrkin sanoin.

Tuote poistettiin Nike.com:ista “The product you are looking for is no longer available.”.

x MMW balaclava oli kuitenkin markkinoilta vetämisen jälkeenkin myynnissä muutamissa online-kaupoissa, korkeampaan hintaan! Tuliko siitä saman tien keräilykohde?

The Guardianin mukaan, Niken edustaja totesi:

Nämä tuotteet ovat osa laajempaa Niken treenaustuotesarjaa. Ne on saatavilla ympäri maailman. Emme millään tavoin halua edistää rikollista jengikulttuuria.

Mitä mieltä sinä olet? Oliko hyvä idea tuoda markkinoille näinä aikoina tämän tyylinen tuote? Jaa tämä juttu ja jätä kommenttisi!

Itsemurhakone auttaa tekemään itsemurhan kivuttomasti ja mukavasti Nyt voit rakentaa oman 3D-tulostimella!

Tuhansille kodittomille yhdensuuntaisia juna, bussi ja lentolippuja jotta heidät saadaan pois silmistä