in ,

Outo oranssi lumi peitti laajoja alueita Venäjällä ja Itä-Euroopassa saaden maisemat muistuttamaan Marssia

Onko kyseessä hiekka saharasta vai jokin huolestuttavempi asia?

Credit: margarita_alshina / Instagram

Oranssi lumi on peittänyt valtavan suuria alueita Venäjällä ja muualla Itä-Euroopassa. Alueella on mm. useita hiihtokeskuksia, joiden valkoiset rinteet outo sääilmiö on muuttanut käytännössä “hiekkadyyneiksi”.

Paikalliset ovat kuvailleet näkymiä oudoiksi ja jopa maailmanloppua muistuttaviksi sen jälkeen kun harvinainen sääilmiö värjäsi vitivalkoisen lumen oranssien sävyihin, saaden maisemat muistuttamaan Marssin maisemia.

Kuvia oranssin lumen peittämistä alueista on julkaistu sosiaalisessa mediassa ainakin Venäjältä, Bulgariasta, Ukrainasta, Romaniasta ja Moldovasta. Ilmiöstä raportoi mm. myös BBC ja ABC News monien muiden kansainvälisten uutistoimistojen lisäksi.

Sääexperttien mukaan todennäköinen syy ilmiöön ovat tuulet, jotka ovat kantaneet hiekkaa Saharasta ja joka on nyt satanut alas värjäten lumen osittain oranssin sävyihin. Ilmiön tiedetään toistuvan karkeasti ottaen viiden vuoden välein.

Salaliittoteoreetikot ovat tarjonneet vaihtoehtoisia selityksiä kuten mm. kontrolloimattomat päästöt kemiantehtaalta ja meteoriitin räjähdys ilmakehässä. Ihmiset ovat valittaneet ilmiön alueella hiekasta suissaan, joten meteorologien selitys lienee todennäköisimmin oikea.

Suomen poliisi teki itsensä naurettavaksi: ei kyennyt pidättämään Katalonian entistä presidenttiä Suomen vierailun aikana eurooppalaisesta pidätysmääräyksestä huolimatta

Gangnam Style liikaa Pohjois Korealle mutta Red Velvet tyttöbändi & Trump OK