in ,

Suomen poliisi teki itsensä naurettavaksi: ei kyennyt pidättämään Katalonian entistä presidenttiä Suomen vierailun aikana eurooppalaisesta pidätysmääräyksestä huolimatta

“…olemme saaneet pidätysmääräyksen, mutta emme tiedä missä henkilö on…” poliisi totesi

The Guardian sanomalehden mukaan, Suomen poliisi ei kyennyt pidättämään Katalonian entistä presidenttiä Suomen vierailun aikana eurooppalaisesta pidätysmääräyksestä huolimatta.

Puigdemont oli vierailulla Suomessa tapaamassa kansanedustajia ja luennoimassa yliopistossa. Samaan aikaan Espanjalainen tuomioistuin antoi hänestä ja muista Katalonian itsenäisyysliikkeen johtohahmoista pidätysmääräyksen.

Suomen keskusrikospoliisi totesi saaneensa Eurooppalaisen pidätysmääräyksen koskien Suomessa vierailulla olevaa Espanjan kansalaista, mutta poliisi ei tiedä missä hän on.

Tällä välin Katalonian entinen presidentti poistui maasta. Tämä asettaa Suomen poliisin toimet hyvin kiusalliseen, jopa naurettavaan valoon. Erityisesti koska Puigdemont:in lakimies oli todennut aiemmin, ettei hänen asiakkaansa yritä vältellä pidätystä. Tämän lisäksi Puigdemont on ollut laajasti eri lehtien etusuvuilla roolistaan Katalonian itsenäisyysliikkeessä johtuen. Tästä syystä hänen tunnistamisessaan ei olisi pitänyt olla mitään vaikeuksia.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Katalonian entinen presidentti pidätettiin kohta Suomesta poistumisen jälkeen Saksassa, hänen ollessa matkalla kohti Belgiaa, jossa hän on ollut omavalintaisesti maanpaossa Espanjasta.

Hautausmaaslummi Manilassa 6000 elävän ja miljoonan kuolleen koti