in ,

Sanna Marin bilevideo pääministeri pilasi Suomen maineen

Onko tälläinen käytös sopivaa pääministerille?

Pääministeri Sanna Marin (SD) pilasi Suomen maineen maailmalla edesvastuuttomalla käytöksellään, joka paljastui julkisuuteen vuodetun bilevideon ansiosta. Asiasta uutiskoi mm. Helsingin Sanomat ja YLE uutiset.

Sanna Marin Party Video – Marinin bilevideo

Videot ovat herättäneet kysymyksiä pääministerin harkintakyvystä, päihteiden käytöstä ja turvallisuudesta.

Helsingin Sanomat

Videolla pääministeri tanssii villisti kameran edessä tavalla, joka tuo mieleen itseään tyrkyttävän seksityöntekijän strippiklubilla. Videolla on myös muita selvästi päihtyneitä henkilöitä, joista Marin ei kertomansa mukaan tuntenut kaikkia.

Videota katsottaessa on selvää, ettei kukaan ole selvin päin ja useiden medioiden mukaan vaikuttaa siltä, että videolla puhutaan jauhojengistä. Kuuluuko Marin valtioneuvoston lisäksi muihinkin piireihin?

Suomen pääministeri Sanna Marin

Sanna Marinin ja “jauhojengin” biletysvideo puhuttaa julkkiksia – “Onpa hänellä paskoja kavereita”

Seiska

Pääministeri kiistää huumeet, mutta joutui julkisen painostuksen johdosta menemään huumetestiin. Tämä oli kuitenkin puhtaasti poliittinen temppu, sillä testi ei kerro mitään tilanteesta videon kuvaushetkellä, josta on parisen viikkoa testin ottohetkellä. Herää myös kysymys viivyttelikö Marin tarkoituksella testiin menemistä.

Sanna Marinin bilevideo 2022 sai laajasti julkisuutta niin Suomessa kuin maailmalla. Pääministeri vetoaa yksityisyyteensä ja häntä puolustelevat sanovat pääministerin voivan tehdä vapaalla mitä haluaa.

Näin ei kuitenkaan ole, sillä pääministeriä koskee korkein mahdollinen kynnys sen suhteen miten virka vaikuttaa siihen, miten viranhaltijan tulee myös yksityiselämässään käyttäytyä. Esimerkiksi poliisit eivät voi tehdä yksityishenkilöinäkään mitä tahansa virastaan johtuen, ja vielä vähemmän pääministeri.

Pääministeri on täysin julkisuuden henkilö, jonka yksityisyydensuoja on merkittävästi “peruskansalaista” heikompi. Kaikki mitä pääministeri tekee, myös yksityishenkilönä vaikuttaa hänen viranhoitoonsa ja kuvaan Suomesta, sillä hän edustaa maata yhtenä korkeimmista viranhaltijoista jatkuvasti, myös vapaalla ollessaan.

Näin ollen Sanna Marinin käytös on anteeksiantamatonta ja osoittaa välinpitämättömyyttä ja piittaamattomuutta Suomen edusta.

Marinilla ei selkärankaa – SDP puolue pesi kätensä

Sanna Marin bilettää

On selvää, että tapahtunut edellyttää pääministerin eroa, Marinilla ei kuitenkaan ole selkärankaa erota ja hän pyrkii kommenteistaan päätellen lakaisemaan yhdessä SDP:n eduskuntaryhmän kanssa tapahtuneen ns. maton alle.

Suomalaiset osaavat nähdä eron yksityis­elämän ja julkisten tehtävien välillä … Pääministerillä on eduskuntaryhmän luottamus.

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta kun Marinin juhliminen on nousuut otsikoihin. Edellisellä kerralla hän vei juhlijoita jatkoille pääministerin virka-asunnolle Kesärantaan. Onko valtion omistama virka-asunto tarkoitettu tällaiseen käyttöön ja onko pääministerin alkoholinkäyttö hallinnassa tai riistäytynyt käsistä niin, että se vaarantaa hänen kykynsä hoitaa tehtäviä? Väkisinkin hänen käytöksestään tälläinen kuva syntyy.

Marin teki myös viranomaiselle anteeksiantamattoman virheen koronarajoitusten aikana, jotka hänen oma hallituksensa oli saattanut voimaan. Hän rikkoi niitä vastuuttomalla tavalla lähtemällä jälleen bilettämään Helsingin yöelämään piittaamatta hieman aikaisemmin saamastaan tiedosta, että hän on altistunut koronavirukselle. Samalla kertaa Marin jätti myös pääministerin valtioneuvoston virkapuhelimen kotiinsa, joka on vastoin ohjeita. Eli Sanna Marin osoitti käytöksellään röyhkeää piittaamattomuutta muiden terveydestä ja viranhoidosta sekä säännöistä

Herää kysymys millaisissa käsissä Suomen johto todellisuudessa on? Edustavatko nämä poliitikot todella kansan mielipidettä ja toteutuuko kansan tahto?

Marin pilasi Suomen maineen maailmalla

Suomen pääministerin bilevideo päätyi käytännössä kaikkiin kansainvälisiin medioihin. Esimerkiksi CNN ja Fox News etusivulle. Asiasta uutisoivat näkyvästi mm.

  • Politico -“people are heard in the background shouting about cocaine” Amerikkalaisen Politico lehden mukaan videolla puhutaan kokaiini-huumeesta.
  • BBC – “I am going to be exactly the same person as I have been until now and I hope that it will be accepted,” BBC nosti vastuuttoman biletyksen myös etusivulleen. BBC:n mukaan Marin ei aio muuttaa käytöstään.
  • Independent
  • Berliner Zeitung
  • The New Zeland Herald – “previously been criticised for spending too much time going to festivals and clubs.” Heral kertoo, että Marinia on aiemmin kritisoitu liiallisesta juhlimisesta festareilla ja klubeilla.
  • The Sun – “I’m disappointed that it has become public” Sun kertoo Marinin olevan pettynyt, että bilevideo päätyi julkisuuteen.
  • New York Post -“Finnish Prime Minister Sanna Marin is facing calls to take a drug test after she was captured in leaked cellphone videos dancing and partying wildly” Lehti kertoo, että Marinia vaaditaan menemään huumetestiin villin juhlimisen paljastuttua.
  • Fox News – “Finland’s Sanna Marin has been seen regularly at music festivals, nightclubs since taking offic” Fox kertoo, että Suomen pääministeri Sanna Marin on nähty vakituisesti festareilla ja yökerhoissa sen jälkeen kun hänestä tuli pääministeri.
  • Reuters – “Finland’s prime minister takes drug test after party video causes stir” Reuters kertoo: Suomen pääministeri teki huumetestin, kun bilevideo herätti kohua

Pääministeri edustaa Suomea sekä kotimaassa että maailmalla ja Marinin vastuuton ja käytös osoittaa piittaamattomuutta maan edusta sekä kuvasta, jonka hän Suomesta maailmalle antaa.

Marinin töppäilyiden jälkeen Suomi muistetaan kaikkialla maailmassa maana, jonka maailman nuorin pääministeri tanssii, juo ja laulaa. Tämä voisi olla huvittavaa, ellei kyse olisi valtion ja koko kansan edusta, joista Marin on käytöksellään osoittanut olevansa täysin piittaamaton.

Marin jatkaa bailuputkeaan

Muutaman päivän kuluttua kun Marin oli selitellyt edellisen kännikeikkansa, saatiin lisää naurun tai itkunaihetta, kun toinen bailuvideo tupsahti julkisuuteen.

Pääministeri Sanna Marin on videolla tanssimassa tuntemattoman miehen kanssa Teatterin yökerhossa Helsingissä.


Sanna on naimisissa, mutta hän ei suinkaan tanssi oman aviomiehensä kanssa tällä videolla, joka herättää keskustelua avioliiton tilasta pääministerin äskettäisen villiin juhlimisen jälkeen ”jauhojengi”-ystäviensä kanssa.

Teatteri VIP tunnetaan julkkiksista ja runsaasta juomisesta sekä yhden yön jutuista.
Kysymys kuuluu, onko tämä hyväksyttävää käytöstä Suomen pääministerille varsinkin kun hän vie toistuvasti humalaisia ystäviään virka-asunnolle jatkamaan hurjia juhlia yökerhojen sulkemisen jälkeen.


Mielestäni se kuva ei ole asiallinen, pyydän sitä anteeksi, tuollaista kuvaa ei olisi pitänyt ottaa

Sanna Marin

Suomen pääministeri pyysi anteeksi, kun julkaistiin kuva, jossa kaksi naista suutelevat ja poseerasivat yläosattomina maan johtajan virallisella kesäasunnolla.

Suomen poliisi teki itsensä naurettavaksi: ei kyennyt pidättämään Katalonian entistä presidenttiä Suomen vierailun aikana eurooppalaisesta pidätysmääräyksestä huolimatta