in ,

Tuhansille kodittomille yhdensuuntaisia juna, bussi ja lentolippuja jotta heidät saadaan pois silmistä

Jos liput eivät kelpaa, he voivat joutua vankilaan tai vielä pahempaa, edessä voi olla kuolema.

Guardian sanomalehden mukaan briteissä useat kaupungit ovat antaneet tuhansia yhdensuuntaisia juna, bussi ja lentolippuja kodittomille tarkoituksena saada nämä pois silmistä tai jopa pois maasta.

Lehden keräämien tietojen mukaan 6,810 matkalippua ostettiin 83 kaupungin toimesta tässä tarkoituksessa Englannissa ja Walesissa vuosien 2015, 2016 ja 2017 aikana.

The Greater London valtuuston toimesta hankittiin 4,159 yhdensuuntaista matkalippua kodittomille, joista yli kolmannes oli Englannin ulkopuolisiin kohteisiin.

Juuri mitään tietoja ei ole siitä, mitä kodittomille on määränpäässään tapahtunut. Sovelletun  “reconnection policies” politiikan mukainen tarkoitus on ollut rohkaista vapaaehtoisia palaamaan seuduille, joissa heillä on perhettä tai muita tukiverkostoja.

Yhdensuuntaisten lippujen jakamista on kutsuttu katujen siivoamiseksi ja vastuun välttelyksi kansanedustajien toimesta.

Muutamat kodittomat kertovat, että heille on tarjottu lippuja kohteisiin, joissa he eivät ole koskaan olleet ja heistä on tuntunut, että ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin ottaa tarjottu lippu vastaan.

Alunperin Unkarista kotoisin oleva Gabor Kasza kertoo:

“Monesti kaupungin työntekijät sanovat, että Lontoossa ei ole tarjolla asuntoa. He haluavat päästä ihmisistä eroon, lähettämällä heidät muualle… He antavat lentolippuja Itä-Euroopasta tulleille. He yrittivät tarjota minulle lentolippua.”

“Jotkin viranomaiset tarjoavat edelleen lippuja siten, että tuntuu siltä, että ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin ottaa lippu vastaan… He sanovat, että he tarjoavat mahdollisuuden palata kotiin. Jos et ota lippua, he sanovat toisinaan, että siinä tapauksessa he eivät voi auttaa… Joillakin ihmisillä ei ole mitään kotimaassaan, he lähettävät ihmiset takaisin ei mihinkään. Olet koditon kotimaassasi, sama kuin täällä, mutta minun maassani saat tukea niin vähän, että et koskaan pääse takaisin jaloillesi.”

Entinen terveysministeri Norman Lamb sanoo:

“Se mitä tapahtuu on epäinhimillistä ja täysin sopimatonta…”

Kodittomia sakotetaan ja vangitaan Englannissa ja Walesissa

Guardian lehden mukaan yli 50 kaupunkia sovelsi ns. PSPO säädöksiä toukokuussa 2018. Kodittomia sakotettiin, heille annettiin rikostuomioita ja heitä vangittiin kerjäämisen ja ulkona nukkumisen takia.

Kaupungit käyttävät PSPO-säädöksiä torjuakseen kerjäämistä.PSPO:n rikkominen voi johtaa 100 punnan sakkoon, mutta usein se johtaa tuomioon ja toisinaan ns. CBO-määräykseen, joka kieltää yksilöä harjoittamasta kerjäämistä sekä lisäksi 1000 punnan sakkoon. CBO-määräyksen rikkominen voi johtaa jopa viiden vuoden vankeuteen.

Lähes uskomaton tapaus on esimerkiksi Gloucesterissa kerjäämisestä tuomittu mies. Jopa tuomari totesi:

“Olen lähettämässä miehen vankilaan siitä, että hän pyysi ruokaa ollessaan nälkäinen.”

Toinen lähes uskomaton esimerkki on mies, joka sain 105 punnan sakon lapsen pudotettua kahden punnan kolikon miehen makuupussiin.

Lakimiehet ovat luonnehtineen käytäntöä groteskilla tavalla epäinhimilliseksi. Josie Appleton, Manifesto Club järjestön johtajaa toteaa:

“Vaikutus kodittomiin on se, että heidät ajetaan pois kaupungista ja jos he rikkovat säädöksiä uudelleen, heitä voi odottaa vankeus.”

Vuonna 2017 Englannissa kuoli 440 koditonta

Guardian lehden mukaan satoja kodittomia on kuollut lokakuusta 2017 lukien. Heitä on löytynyt kuolleina kauppojen ovilta, hostelleista, teltoista ja metsiköistä. Kuolleita kodittomia on löytynyt myös metroasemilta sekä aivat parlamenttitalon vierestä.

Kuolinsyynä on monesti ollut väkivalta, huumeiden yliannostus, sairaudet tai itsemurha.

Nike julkisti “terroristi” naamion

Rikoksesta epäilty Suomen Ulkoministerinä